6 brzih pitanja koja će testirati vaš intelekt i starost mozga

Starost mozga je relativan pojam. Baš kao i starost duše, ona ne mora biti ista kao naša biološka starost. Mi smo vam spremili ovaj zabavni test da biste videli da spoznate oštrinu i produktivnost vašeg mozga. Vaš zadatak je da pokušate što je brže moguće da odgovorite na ovih šest pitanja i izmerite vreme koje vam je bilo potrebno.Na kraju testa vas očekuju rešenja i rezultati.

1. Koja greška je zajednička ovim dvema fotografijama?

Koja greška je zajednička ovim dvema fotografijama?

Foto: brightside.me

2. Koliko rupa ima ova majica?

Koliko rupa ima ova majica?

Foto: brightside.me

3. Kako biste nazvali ovo drvo?

Kako biste nazvali ovo drvo?

Foto: telegraph.co.uk

4. Možete li je naći za 5 sekundi?

Možete li je naći za 5 sekundi?

Foto: brightside.me

5. Vidite li skrivenu bebu?

Vidite li skrivenu bebu?

Foto: healthylife.werindia.com

6. Možete li uočiti Majkla Vazovskog?

Možete li uočiti Majkla Vazovskog?

Foto: pixar.com
Rešenja:

1. Ako niste uspeli da dokučite, okrenite fotografije naopako i suočite se sa užasom. Oči i usne obe žene su naopačke, ali naš mozak to ne može da prepozna odmah. To je zato što je navikao da posmatra te karakteristike baš u ovom položaju.

2. Pitanje ne precizira koje rupe, zato je odgovor 8. To su otvor za vrat, rukavi, dno majice, kao i rupe u sredini majice (koje su isečene na oba sloja tkanine).

3. Ako ste primetili kamufliranu pticu na drvetu, rešili ste izazov bez obzira koje ste ime izabrali. Ako niste, pogledajte bolje fotografiju da biste uočili pticu.

4. Greška je ta što reč “uočiti” piše dvaput.

5. Ako pratite tanke grane stabla, uočićete bebu u fetalnom položaju sa prstima i stopalima na desnoj strani slike, rukama u sredini i glavom na levoj strani slike.

6. Pogledajte ispod.

#7

Foto: brightside.me
Rezultati:

* Ako vam je trebalo manje od 20 sekundi da odgovorite na svako pitanje, vaš mozak je prilično mlad i lako se prebacujete sa jednog zadatka na drugi, prilazeći problemima iz više uglova.

* Ako vam je trebalo više od 20 sekundi ili niste uspeli da odgovorite na sva pitanja, to znači da imate mozak zrele osobe. Teško vam je da odvojite um od toga da vidi očigledno, i ne snalazite se dobro sa promenama.

* Ako ste odgovorili tačno na svako pitanje za manje od 5 sekundi, vaš mozak je mlad poput detetovog, što je odličan rezultat. Odmah primećujete i najmanje detalje i brzo se prilagođavate novoj sredini.

Facebook Comments